Dela paprikan i halvstora bitar och låt fräsa med kycklingen. Inspirerad av alla grönsaker Jamie Oliver har i sina recept så åkte jag iväg och köpte fröer för att så egna grönsaker och kryddor till våren/sommmaren
Den är verkligen hur god som helst och det bästa av allt är att den inte blir torr eftersom man stoppar in ett smaksatt smör under bröstskinnet och på låren som öser kycklingen under tillagningen
Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från Jamie Oliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan helamatlagningsaktiviteten äger rum
Delakycklingen i mindre bitar och stek. Blanda i övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 minuter (späd ev med vatten). 500 g kyckling (grillad/fileer). 100 g philadelfiaost vitlök och örter
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kyckling à la Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
När vi reste runt i Thailand i två månader så gick jag på flera matlagningskurser och lärde mig laga fler thailändska maträtter, bland annat kyckling satay (kyckling i jordnötssås)
Kycklingen blev god, det var en spännande ryskinspirerad panerad kyckling med panko (såklart, vanligt ströbröd kan man också använda men det är inte alls lika gott)
Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, citronpeppar, farin och finstrimlad spansk peppar. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.