IngredienserEn mixad mangoRikligt med olivoljaEn skvätt äppelcidervinägerEn stor vitlöksklyftaEn stor nypa torkad salviaEn nypa grovt havssaltLite grovmald pepparEtt gäng finhackade basilikabladSom avslutning en knapp tesked nyslungad rå honung från bondens marknadGör så härBlanda allt i en skål
Pickla rödkålen genom att värma upp ättika med socker tills sockret lösts upp. Lägg upp tortillabröden, sprid ut alla ingredienser, toppa med tonfisk, dressing, picklad rödkål och sesamfrön
Skölj och skär potatisen i klyftor med skalet på. Lägg färsen i en matberedare tillsammans med sköljd och grovhackad purjolök, vitlök, rivet limeskal och saft, japansk soja, svartpeppar och salt
När man bakar med dinkel ska degen alltid vara aningen kladdigare än vad man är van vid. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön innan gräddning
Näringsvärde per portion(räknat på 1/8 av dressingen)Kalorier 51 kcalKolhydrater 3g (24E%)Fett 4g (66E%)Protein 1g (6E%)Jag serverade med stekt kycklingfilé delade på hälften så de blir tunnare, sallad, tomat, lök och hamburgerbröd (MAX Frisco)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.