Pudra över lite florsocker och servera medlaktosfri grädde eller glass. Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Efter att sökt inspiration och funderat på de mesta som kan innehålla saffran (min favoritkrydda i jul) så bestämde jag mig för att göra en kladdkakamed en twist
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka
Tänk er den kladdigaste och sötaste kladdkakan ni ätit. Täckt med krispigt täcke av mjölkchoklad och Rice Krispis (jepp, det var denna kakan jag köpte jättepaketet med Rice Krispies till från början)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.