Fläskläggsgryta med höstens kvarglömda skörd. Nära katt(astrof)Det har varit lite stiltje här ett tag, ett riktat försök att komma tillrätta med bränngraden på järnen som ligger i elden
Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
)Ett par stänk Thailändsk sojaEn tumstorlek av färsk ingefära2 st limefrukterKyckling1 kycklingfilé per person ungefärFlytande honung. Pulsera till en tjock smet och pressa i saften av 2 st limefrukter. 2 st limefrukter
Grillad lax med vispat limesmör och örtpotatis /4p4 bitar lax á 150-160 golivoljasalt & peppar100 g smör2 limefrukter (skal av två och saft av en)svartpeppar1 knippe dill1 knippe gräslök1 klick smör500-600 g nykokt färskpotatisGrilla laxen på båda sidor. 2 limefrukter
Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. 4 limefrukter. 4 limefrukter 1 mango (Eller en halv förpackning av den frysta varianten)
Pressa limefrukterna, det blir ca ½ dl saft. Hälsosamt godis fyllt med energi. Kärt barn har många namn, jag tillhör dem som alltid gillat ett syrligt gelégodis
Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
En god chutney passar till mycket. Bl a är det suveränt till god ost och många indiska maträtter. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaterna på tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Aftonen med grillknytis är över. Gott och mycket trevligt var det. Grannen hade med sig ett par kannor mojito- inspirerad dryck som vi läskade oss med under boccia-spelet
Riv skalet på 2 limefrukter. Pressa saften från limefrukterna över kycklingen i en bunke och rör om lite med händerna så det marineras låt stå ca 1-2 min (kycklingen antar en vitare färg). 4 limefrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.