Till middagen igår bakade jag små kuvertbröd, perfekta att servera som tillbehör till nyårsmiddagen. Här blir det ganska lugnt med god mat, god dricka och champagne ute vid tolvslaget
Riv morötterna och lägg ner dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Karamellglass medhavssalt. Glassen och krokanten är det inga större konstigheter att lyckats med, som vanligt så gäller det att ha tid och en smula tålamod
Kolasås medhavssalt (Dulce de Leche). En spröd, tunn mandelmördeg med en fyllning av mörk, smakrik choklad serverad med en salt kolasås och lite grädde
Kakor med chokladbitar ochhavssalt – småkakor med tre sorters socker, vitt socker, farinsocker och vaniljsocker, med bitar av mellanmörk choklad sprinklade medhavssalt
Lax medsesamfrönoch hoisinsås. Hon kom väl inte med några nyheter direkt men jag fick en tankeställare och insåg att det var väldigt länge sedan vi åt fisk här hemma
Smaka av med salt och peppar. Vi har dekorerat med blad från kärleksört som trivs bra i vår trädgård. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till ett ark
Värm sedan lite yoghurt, pensla brödet med denna och strö över diverse gröna kryddor du tycker om, jag använde oregano och timjan, och slutligen strör du över lite grovkornigt havssalt som pricken över i
Ugnbakad brie handlar det om, här toppad med sirapsnötter och salt. Ljuvligt med helg. Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vin och en massa prat och skratt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.