Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 4 msk strösocker
  • 5 msk ättikssprit (12%)
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 kg nötstek (fransyska)
  • salt
  • peppar
  • 3 rödlök
  • 3 morot
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 10 ansjovisfiléer
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk ättika
  • 4 dl vatten, så att det täcker köttet
  • skyn från steken
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 3 msk portvin, Madeira
  • oxfond, valfritt
  • 1 kg potatis
  • 3 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • Pressgurka 1 slanggurka 4 msk strösocker 5 msk ättikssprit (12%) 2 krm vitpeppar 1 krm salt 1 kruka persilja
  • Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet
  • Sås skyn från steken 5 dl vispgrädde 3 msk svartvinbärsgelé 3 msk portvin, Madeira oxfond, valfritt
  • Duchessepotatis 1 kg potatis 3 äggulor 1 dl vispgrädde salt peppar 3 msk smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.