Kumminfrallor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst [1 förp]
  • 15 dl vatten, ljummet
  • 11-1,5 tsk salt
  • 11 msk neutral olja
  • 11 msk honung
  • 111-13 dl vetemjöl
  • 13 msk kummin
  • 11 äggvita
  • 11 krm salt
  • 150 g jäst [1 förp] 5 dl vatten, ljummet 1-1,5 tsk salt 1 msk neutral olja 1 msk honung 11-13 dl vetemjöl 3 msk kummin 1 äggvita 1 krm saltVärm vattnet till fingertoppsvärme (37°). Smula ner jästen i en bunke och tillsätt salt och lite av vattnet. Rör tills jästen har löst sig helt. Tillsätt olja, honung och resten av degspadet. Tillsätt nästan all kummin och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta samman degen, som är färdigknådad när den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i bunken 30–40 minuter på dragfri plats. Sätt ugnen på 225°. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Skär varje del i 10 bitar och forma till 20 lika stora runda bullar. Lägg brödet på en smord plåt eller bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 40 minuter. Vispa äggvita och salt i en kopp. Pensla de jästa frallorna med äggvitan. Strö över kummin. Grädda i mitten av ugnen i 8–12 minuter. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt när man knackar lätt på undersidan. Låt svalna utan duk för en krispigare skorpa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.