Kubanskt ris med svarta bönor och mojosalsa
www.ica.se
www.ica.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull ca 3 minuter, utan att det tar färg. Rör ner riset och stek någon minut, tills det blir glansigt. Tillsätt buljongtärning, oregano, svarta bönor, vatten och salt. Låt koka upp och koka på svag värme under lock ca 20 minuter, rör om då och då. Mojosalsa: Skär tomaterna i små tärningar. Skala och pressa ner vitlöken i en liten kastrull. Tillsätt oljan. Koka upp och låt koka på medelvärme utan att det tar färg, ca 5 minuter. Ta från värmen. Tillsätt limeskal, limejuice, apelsinjuice, tomattärningar och socker. Krydda med salt. Strö över koriander eller persilja på riset. Servera riset med mojosalsan och gärna rostade rotfrukter, till exempel sötpotatis, morot och palsternacka. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.