1 msk
honung (originalreceptet anger corn syrup men anger honung som substitut)
2 msk
risvin (originalreceptet anger cheong ju, ett koreansk risvin)
1 salladslök
svartpeppar
olivolja
rostade sesamfrön
Marinad
1,5 msk
gochugaru (originalreceptet angav 3msk men den är het..)
1
jalapeno (originalreceptet angav 2 st men jag valde endast en...)
1 dl
(ca) asiatiskt päron (brukar finnas inslagna styckevis i frukt-och grönsaksdisken i mataffärerna)
1 msk
gochujang (finns ofta på hyllorna för utländsk mat i större affärer) - detta finns i vissa recept för denna rätt, dock inte i mitt originalrecept men jag valde att lägga till den då den är så god!
1/4 lök
3 vitlöksklyftor 2 msk japansk soyasås
1 tsk
stark senap
1 msk
sesamolja
1 msk
socker
1 msk
honung (originalreceptet anger mul mut som är en koreansk maltsirap, honung anges som substitut)
Blanda i en stor skål
Kycklingvingar, soya, socker, honung, risvin och peppar. Marinera i ca 30 minuter
4 4 port ris eller annat gryn 1 1/2 dl japansk soja 1 dl strösocker 2 msk ättiksprit 1/2 krm chilipulver 1 msk olja 1 msk sesamfrö 900 g kycklinglår 1/2 gurka salt 2 morötter 1 burk böngroddar (à 280 g) 2 msk fryst gräslök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
700 g kycklinglårfilé, kravmärkt. Ingredienser 2 msk sesamfrön 2 dl maizenastärkelse 2 tsk vitlökspulver eller hälften så stor mängd pressad vitlök 2 tsk gochugaru 1 tsk salt 700 g kycklinglårfilé, kravmärkt rapsolja att fritera i Tillbehör
Mumsfillibaba-Sofie kommenterade min veckomeny och sa att den koreanska woken (som vi egentligen skulle äta imorgon men lagade idag istället) lät spännande
Jag älskar ju koreanskt, så jag kände att jag var tvungen att testa det. 2-4 personer. 4 kycklinglår. 4-6 torkade, röda dadlar. 2-4 personer. 4 kycklinglår 1dl ris. 4-6 torkade, röda dadlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.