Ugnsbakad gröt är en av mina frukostfavoriter, det var länge sedan jag gjorde det sist, men idag gjorde jag en variant med äpple, kanel ochkardemumma till frukost
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörktmuscovadosocker, som gav fyllig smak
Koka upp vatten med socker och kryddor och låt koka ihop en minut. Med lite extra värmande kryddor blev det en jättegod kräm, som avnjöts lite ljummen med gräddmjölk
När pajskalet står i kylen så kan du passa på att dela ca två st äpplen i skivor och göra en ”marinad” av kanel, vaniljsocker, honung eller cane syrup (råsockersirap) ochkardemumma
Det här med månadens kökskreation. Och det är mina tema-veckor som jag har haft. Så vad jag skulle vilja är att ni kommer med förslag på vad jag kan ha för teman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.