Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven ibitar och strimlapaprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprikai pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Stek kycklingeni smör i en stekpanna. Lägg tillbakakycklingeni stekpannan. Fräs lök och paprikai smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp
Kryddigajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten. Grymt goda som tillbehörtill maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Fräs lök, vitlök och chilii en gryta med 1 msk olja. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. 1 st chilipeppar. 2 st vitlöksklyftor. 1 msk ingefära. 4 dl linser
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.