Tillsätt citronsaften och smaka av grytan med salt och svartpeppar. Vi käkade den mumsiga grytan med färska grönsaker, basmatiris samt en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Vilken underbar dag, har varit hos sonen och vi har hjälpt till med att isolera huset. Fast egentligen har jag mest lekt med M&M för enligt Mille så är jag hans bästa kompis, men det är ju inte så svårt att bli jag gör ju precis det de vill… hihi
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Smaka av med salt. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Jag rörde ihop en kall vinegrette med färsk basilika och soltorkade tomater som jag vände runt pastan i och i kylen hade jag färdigstekt kyckling som jag vände ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.