Lägg ner kycklingvingarna och massera runt marinaden. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman vitlök, chili, honung, chilisås, soja, olja, salt och peppar i en stor fryspåse
Hade nästan maten färdig när de kom, det fick bli en kycklinggratäng… lätt att göra och mättande. Idag har det varit en härlig dag, solen har visat sig nästan hela dagen och man har verkligen kunnat njuta av värmen igen
Strimla kycklingfilé, lök och paprika. Värm tortillabröden enligt instruktionen på paketet. Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika
För att testa min nya Crock Pot så tillagade jag litekyckling i kryddig tomatsås. Nu har jag fått ytterligare en Crock Pot i min ägo och jag är förälskad
Skär kycklingen i tärningar och stek tillsammans med smör och lagerblad i en stekpanna. Jag rotade noggrant genom skafferiet och kylen och hittade lite ingredienser som kunde bli en väl doftande måltid
Tärna kycklingen. chiliflakes. Lägg i kycklingen och fräs tills det fått lite färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, buljong och pressad vitlök, och småkoka under lock, 20 minuter. 250 g kycklingfil
För några veckor sedan kom jag hem till färdiglagad indiskt kryddad kyckling. Oj, vad de ser fram emot det och oj vad jag är ledsen att jag inte kan vara ledig och hemma med dem hela härliga jullovet
Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarna med skinn sidan upp. Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om
Dela kycklingfiléerna på längden och vänd runt i kryddröran. Bryn kycklingen i smör. Lägg kycklingbitarna och kryddröran i en plastpåse och låt marinera i kyl i minst 6 timmar. 600 g kycklingfilé. 1 msk kycklingfond
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kyckling à la Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
Det jag hade hemma i färsk form var kycklingbröstfiléer. För några dagar sedan fick jag improvisera ihop en ny rätt då planeringen för middagen hade fallit i glömska
Man kan köpa hel färsk kyckling och dela i mindre bitar, men vi brukar köpa kycklingben och vingar, så blir det mera plockmat och smidigare att både äta och inte massa med jobb med att dela kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.