Servera dina nystekta köttbullarmed tabbouleh och myntayoghurt. Köttbullar. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tidigare har jag dragit mig för att steka köttbullar, särskilt på vardagar. Det är naturligtvis en smaksak, och hur man är van, men jag kan nog påstå att vi är rätt vana att äta stark mat, så jag tror nog allt det är lite mer malla i vår thaicurry än den man kan köpa här hemma i affären
Blanda ner parmesan och olja och smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Pestomed cashewnötter. Så gott på en liten baguetteskiva, gärna en stekt sådan, tillsammans med lite hackade tomater
Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Grekiska köttbullarpå lammfärs och fetaost, med ugnsrostad potatis, tsatsiki och vitkålsallad. Servera köttbullarnamed potatisen, tsatsiki och kålsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.