Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Ett par vänner till oss bjöd på dessa goda grekiska köttbullar när vi var hemma hos dem senast. Hon bjöd dem med tzatziki till men jag hade inte grejer hemma till det så det fick bli hummus till istället
Servera biffarna medtabboulehochmyntayoghurt. Häll bulgur i en skål och täck med kallt vatten. En lättgjord vegetarisk rätt, men tänk på att tabbouleh behöver tid både för att förbereda bulgurgrynen och därefter för att smakerna ska mogna
Smaka av med salt och peppar. Jag är med i Saltå Kvarns smakråd, vilket är superkul. Utan valde att använda bulgurn och tomaten till tabbouleh istället
Med nötfärs blir köttbullarna lite torra och faller lättare isär. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Pitabröd med lamm och ajvar (mjölkfri). Under sina månader i Australien har han hunnit bli vegetarian så istället för riktiga köttbullar så bjöd jag på köttbullar gjorda av quorn och det blev riktigt smaskigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.