KryddigVarmChoklad med Baileys, Kardemumma & Kanel. Kryddig och gräddigt tar den mig tillbaka till mina barndoms vintrar, framför brasan, med raggsockor och rosiga kinder
För många är det sportlov och framöver hoppas vi på fina soliga dagar… Kallt brukar det även vara denna årstid så varmchokladdryck är ju gott och värmande
Vispa ner rom och muscovadosocker och häll upp i varma glas. Värm mjölken i en kastrull och bryt sönder chokladen i bitar och smält den i den heta mjölken
Vem tackar inte ja till en varmchoklad såhär på söndagsmorgonen. Värm bara mjölk och socker i en kastrull, rör ned mörk choklad (eller mjölkchoklad) tills det smält
Finns det något som smakar bättre än lite varmchoklad framför brasan. Hacka chokladen och ha i den i mjölkblandningen och vispa tills det blandats ordentligt
Man kan ju göra så mycket gott med Nutella (som min Nutella cheesecake till exempel) men jag tror att många inte tänker på att man även kan använda den för att göra världens godaste varmchoklad
Grovhacka chokladen och strö den över frukten i formen. 1 100 g mörk choklad, 70 %. Strö över kokos och gratinera i ugnen tills chokladen smält och kokosen fått fin färg, cirka 10 minuter
Låt oliverna rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tvätta citronen och skala med potatisskalare utan att det vita innerskalet följer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.