Kryddig tonfisk i sötsur sås
Fototokig fru, mamma & matte
Fototokig fru, mamma & matte
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 färska tonfiskkotletter, ca 500 gram – 1 krm svartpeppar.
  • 2 msk kokosolja.
  • 1 rödlök, tärnad.
  • 1 liten röd paprika, skuren i tunna stavar.
  • 1 vitlöksklyfta, pressad.
  • ½ gurka, urkärnad & skuren i tunna stavar.
  • 2 ananasskivor, tärnade.
  • 1 tsk färskriven ingefära.
  • 1 msk farinsocker.
  • 1 msk majsmjöl.
  • 1 ½ pressad lime.
  • 1 msk thailändsk fish sauce.
  • 3 dl fiskbuljong.
  • 3-4 minuter Ta bort pannan från plattan och rör ner ananas, ingefära och socker. Blanda majsmjöl, limesaft och fish sauce, rör ner blandningen i buljongen och häll den i stekpannan/kastrullen. Rör om på medelhög värme tills såsen blir tjock och därmed färdig. Brukar ta cirka

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.