Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat brynt smör: 50 g Arla® Svenskt Smör rivet skal och saft av ¼ citron 2 msk Arla Köket® crème fraiche knäckebröd
Ägg, bryntsmör, Påsk, sill. Matjessill i bitar, kokt potatis och kokta ägghalvor. Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och om man vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och bryntsmör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Servera nystekt torsk medbryntsmör, riven ost, rostad potatis, rostade tomater och ruccolasallad. Vispa sedan smöretmed elvisp, tillsätt olivolja och vispa tills det är fluffigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.