Vi käkade de små kryddiga godingarna medcouscous, broccolifräs och fetaostsås. Dessa kanongoda morotsbollarna är gjorda efter i stort sett samma recept som jag använder när jag gör morotsbiffar (se här)
Till couscousen gjorde vi en marockanskfiskrätt som verkligen blev överraskande lyckad. Ett väldigt bra sätt att tillaga lite snäll fiskfilé som t ex kolja
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Couscous. Lägg couscous i en form. 2 dl couscous. Couscous2 dl couscous 2 dl vatten 1 tsk sesamolja 1 msk olivolja salt
Börja med att mortla spiskummin och stöt kardemummakapslarna lätt i morteln (behåll dem dock i hela skal) Rosta sedan couscous och kryddor i torr kastrull tills den får en lätt gyllene färg
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.