Blanda samman lök och kryddor, klappa in i köttet och låt det ligga någon timme i kylen för att smakerna ska mogna.
Under tiden som köttet ligger i kylen gör du en kryddpasta som ska i grytan.
Kryddpasta
1 msk
kokosolja
½ msk
gurkmeja
½ msk
mortlade koriandefrö
½ msk
spiskummin
½ msk
kanel
½ msk
tomatpuré
½ msk
salt
½ msk
socker
½ tsk
svartpeppar
1 torkad
anchochili som legat i blöt ca 15 minuter, strimlad
Fräs alla ingredienser i en panna till en våt pasta, det tar bara några minuter men eventuellt kan du behöva späda med lite vatten under tiden om det verkar bli för torrt.
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Tillsätt därefter cremé fraichen och låt puttra på svag värme medanriset lagas. Skär kycklingen i tärningar och stek tillsammans med smör och lagerblad i en stekpanna
Servera dessutom tillsammans med en kall sås som gör sig extra bra till det kryddigariset. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Kryddigtris. Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong. Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.