Kryddig lammgryta med myntasås och härligt gult ris
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kryddig lammgryta 2 port + matlåda
  • 500 g rostbiff av lamm eller hjort
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk kokosolja
  • Blanda samman lök och kryddor, klappa in i köttet och låt det ligga någon timme i kylen för att smakerna ska mogna.
  • Under tiden som köttet ligger i kylen gör du en kryddpasta som ska i grytan.
  • Kryddpasta
  • 1 msk kokosolja
  • ½ msk gurkmeja
  • ½ msk mortlade koriandefrö
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk kanel
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ msk salt
  • ½ msk socker
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 torkad anchochili som legat i blöt ca 15 minuter, strimlad
  • Fräs alla ingredienser i en panna till en våt pasta, det tar bara några minuter men eventuellt kan du behöva späda med lite vatten under tiden om det verkar bli för torrt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.