Den här köttgrytan är smakrik, lite kryddig och mustig. Vi bor ju granne med ett stort naturreservat och dit begav jag mig igår för att ta en motionsrunda
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Serveras med ris eller kokt potatis. Bryn kött, lök och spiskummin i lite matfett. Tillsätt rödvin, morot, kålrot och resten av kryddorna, låt koka ur stekpannan ett tag, flytta över till en gryta, låt puttra i minst 1,5 timmar
Servera med kokt ris och broccoli. Stöt stjärnanisen i en mortel. Skär aprikoserna i småbitar och koka dem i lite vatten, ca 2 min tills de blir mjuka, häll av
Här laborerar du med mängden kryddor utifrån eget tycke och smak. Och ibland gör jag den med bara vanilj och stjärnanis (en blandning som för övrigt är väldigt god till melon eller jordgubbar)
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller potatismos. Mustig köttgryta i lergryta 4 port. Ger 5 points/port och 7 med valfri mängd potatis. 7 med valfri
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.