Det blir en mättande och god favorit med köttfärs. Nu börjar det bli riktig höst ute, imorse var det grått ute och dimman låg över fälten och det var lite kyligt i luften
Idag har varit en riktigt underbar mys söndag med världens bästa gudson och hans mamma och pappa. Eftersom jag inte gjort någon mat själv idag får det bli en gammal goding med ett svårt namn
Även gott med risoni i soppan. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Låt kycklingen svalna och under tiden silar du av kokspadet ca 2 liter i grytan och tillsätter grädden, kryddorna och den pressade citronen. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme. Mixa sedan soppan i en hushållsassistent eller med stavmixer
Kommer säkert fler gånger dock… Sov där och hade därmed gratis boende, lyx. Får nämligen besök av Nina & Nicklas ikväll som ska lämna sina lägenhetsnycklar eftersom de beger sig utomlands på torsdag, så måste ju hinna med mat innan dom kommer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.