Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
Se receptet för Butter Chicken om du är osäker på hur och var man delar en kyckling. I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
färsk chili, färsk ingefära, vitlök, spiskummin, gurkmeja, torkad koriander och garam masala. Jag har någon gång tidigare på bloggen pratat om att inte bli avskräckt från indisk matlagning, bara för att det är många kryddor i rätterna
1 msk garam masala. 1 msk garam masala. Indisk kycklinggryta. Publicerat 2016-01-31 11. 47. 00 i. Varmrätter. Den här kycklinggrytan passar perfekt som en lite festligare vardagsmiddag
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikkamasala
180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
För den som vill ha något enklare har jag tagit fram en “snabbvariant” (tar bara en timme att laga) med inspiration från Hestons recept men förenklad i alla steg så att den fungerar som vilken vardagsmiddag som helst
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikkamasala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.