Den här är både mustig och kryddig i smaken, men inte stark. Äppelchutney är väldigt gott att servera till rätter med fläskkött och kyckling, men prova gärna också att smaksätta grytor med chutneyn
Idag bjuder jag på receptet på äppelchutney för det var egentligen det jag var sugen på. Och ja, kyl ner chutneyn, servera till din Chicken Tandori eller använd som ett gott och kryddigt tillbehör till något annat
Kryddigäppelchutney (4 port). Här hemma äter vi mycket såser baserade på grädde, créme fraiche och yoghurt men ibland tröttnar jag på det där och vill testa nå annat
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skala löken. Hacka bananen. Mixa äpple och lök hastigt. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.