Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt med händerna så att oljan täcker potatisen. Lägg köttskivorna med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt
4 900 g fast potatis 1 msk olja 1 tsk timjan salt och peppar 1 gurka 1 vitlöksklyfta 1 1/2 dl gräddfil 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Fläskkarrémedklyftpotatis och limesås. Hade lite fryst fläskkarré samt färskpotatis och kom att tänka på att jag sett en massa recept där man ofta väljer att ha någon söt sås/dip till just fläskkarré för att det enligt ”experterna” passar så bra ihop
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Jag kan rekommendera ugnsstekt fläskkarré. Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner. ca 1 kg benfri fläskkarré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.