Krydda din vardag – Köttbullar x3
Sundqvist
Sundqvist
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Köttbullar
  • Grundrecept (4 portioner)
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök, mixad
  • 1 ägg 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar, nymalen
  •  
  • Gör så här
  • Blanda alla ingredienser för hand eller med en hushållsmaskin. Ställ in smeten i kylskåpet och låt svälla tills den känns fast, cirka 5 minuter
  • Köttbullar i tomat- & dragonsås
  • Ingredienser (4 portioner)
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 400 g passerade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Köttbullar i teriyakisås med sesamfrön
  • Ingredienser (4 portioner)
  • 1 dl risvin
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk korianderfrön, nymalda
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 2 dl japansk soja
  • Sesamfrön
  • ½ dl färsk koriander, hackad
  •  
  • Gör så här
  • Koka upp risvin. Tillsätt vitlök, korianderfrön och ingefära. Rör i sojan och låt sjuda på svag värme i 3-5 minuter
  • 3 dl utspädd kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 msk svartvinbärsgelé (alt. sirap eller koncentrerad äppeljuice)
  • 2 msk redningsmjöl
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 dl rårörda lingon, till servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.