Mixa fröna och vaniljstänger tillsammans med strösockret till ett fint vaniljsocker. Gjorde lite eget vaniljsocker härom dagen, verkligen busenkelt att göra, fast i matberedaren ville det inte bli till något vaniljsocker så jag körde det i min blender istället
Kokade krusbärssylt på Björksocker till en god Holländsk ost, Beemster, häromdagen. Igår, efter strömmingen, blev den riktigt god som efterrätt, toppad med ovispad grädde
Går bra med foodprossesor eller stavmixer. Vill ni också göra eget vaniljsocker. Detta förvaras nu i en bra lufttät burk och används som vanligt vaniljsocker
Jag brukar göra eget vaniljsocker, det är inte så krångligt som det låter och smakar jättegott. Jag brukar göra eget vaniljsocker, det är inte så krångligt som det låter och smakar jättegott
Häll sockret i en mixer med knivblad, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna och häll i det i mixen samt resten av vaniljstången, jag delade den i mindre bitar
Fyll på med socker, förslut burken och låt stå i några dagar. Japp, jag tillhör de som gör eget vaniljsocker och nu när jag börjat göra det kan jag inte ens drömma om att börja köpa i affären igen
skum från krusbärssyltenmed en slev. Förra veckan kokade jag lite krusbärssylt, så det tänkte jag passar bra till fastän krämen inte är så värst söt och krusbärssylten tarvar nog lite extra sötma
Lägg vaniljstängerna i en matberedare och kör med kniven på högsta hastighet i någon minut. Häll tillbaka de vaniljbitar som är samlas i silen tillsammans med hälften av sockret
Hacka chokladen och blanda med grädden. Blanda florsocker och vaniljsocker i en djup tallrik. Smaka av med lite florsocker, smaksätt med rom och finrivet apelsinskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.