Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
I regnet plockade vi, jag och dottern, en full maja medkrusbär. Jag gjorde etiketter av vimplar som egentligen är till sugrör, i griffeltavelstuk, så man kan skriva med tavelkrita på dem
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Gjorde en sallad till med, roccolasallad, paprika, tomater, gurka och fetaost. Igår använde jag mig av kycklingben, till den röda currykycklingen i kokosmjölk
Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
En enkel kaka medröda vinbär. Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp. Mera röda vinbär. Andra bär som hallon, svarta vinbär och krusbär blir också gott
Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk
Det bästa med hösten är nog ändå att det är lika med skördetid. För er som fortfarande har röda vinbär kvar eller för er som var smarta att frysa in några påsar, vill jag tipsa om att baka denna röda vinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.