Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Plocka upp vaniljstängerna. Tillsätt vanilj och socker, koka upp och koka ytterligare 10-15 minuter utan lock. 2 st vaniljstång
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen medVanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Men denna dag blev jag sugen på att baka cookies medkanel & vanilj istället. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen. Idag har vi bakat med äpplen från vårt vinterträd, det blir lite fallfrukt efter gallring som är riktigt syrliga nu och inte alls goda att äta som dom är men i en kaka är dom helt perfekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.