Varför sabba det med sprit och torkad frukt. Blanda varsamt med ex en slickepott till en homogen smet. Kanske för att kombinationen choklad ochfikon länge har legat i bakhuvudet och tjatat om att få bli till
Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Får du inte tag på färska fikon kan du ersätta med päron istället. Vispa sedan äggulorna med elvispen tills att färgen är ljust gul och konsistensen är tjock och krämig
Antingen lindar du in dem i en bit obehandlat bommullstyg och låter knytet koka med i grytan eller så låter du helt enkelt bli att rensa bort kärnorna och fiskar i stället upp dem ur marmeladen när du häller upp den i burkarna
Skär bort skaften på fikonenoch dela dem. Kör till en slät massa och forma sedan toppar av smeten. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare
Ta kastrull från värmen och rör ner socker och citronsaft. Ställ bort från värmen och rör ner vaniljsocker och fruktpektin, häll upp på väl rengjorda och atamon-sköljda varma burkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.