Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Jag har firat min födelsedag nu i dagarna och då bjöd jag på den här kakan. Vi gillar inte vanliga, gräddiga, tårtor så jag brukar inte bjuda på det när jag har kalas
Valborg i år firade vi hemma hos vänner. De senaste åren har vi varit vid Härlanda Tjärn, trängts bland andra barnfamiljer från området och varit lagom frusna när de tänt brasan
Kikar in en snabbis såhär på morgonen med receptet på krusbärskakan. Knäckig krusbärskaka150 g smör3 ägg2 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver4 dl krusbär1-2 msk strösockerTosca50 g smör0,5 dl strösocker1 msk vetemjöl1 msk mjölk50 g mandelspånSätt ugnen på 200 grader, smält smöret och låt det svalna
Du kan garnera krusbärskakan med att pudra över florsocker samt servera med en klick grädde samt ev. Grädda krusbärskakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och är genombakt. Ta ut krusbärskakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, förslagsvis 6 rader på höjden och 4 på bredden till 24 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.