Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Kola och Hallonpaj toppad medmarängoch färska hallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola och hallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Klicka ut marängenmed tesked eller sprits på plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna och citronsaften kraftigt med elvisp, tills du kan vända bunken uppochner utan att de lossnar
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Knäckig krusbärspajmed nötter och mörk choklad. Så var det ju den där Krusbärspajen. Innan jag ska bjuda er på en väldigt smarrig Krusbärskaka, som jag bakade i stugan, ska jag dela med mig av lite semesterbilder från Kolmården och Skåneland
Fem vitor fick bli maräng. Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Knäckig krusbärspajmed nötter och mörk choklad. Så var det ju den där Krusbärspajen. Innan jag ska bjuda er på en väldigt smarrig Krusbärskaka, som jag bakade i stugan, ska jag dela med mig av lite semesterbilder från Kolmården och Skåneland
från en burk kikärter med florsocker tills det får konsistensen av maräng. De här små raringarna kunde alla kompisarna på förskolan äta ochmed lite extra pynt blev de oemotståndliga
Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad. Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.