Kroppkakor och kålsallad med äpple och hasselnötter
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • potatis rå, fast
  • 1 salt
  • 1 potatis, kokt
  • 1 potatismjöl
  • 1 vetemjöl
  • 1 gul lök, medelstora
  • 1 sidfläsk rökt, utan svål
  • 1 färsk timjan, hackad
  • 1 grov hackad persilja, färsk
  • 1 spetskålshuvud
  • 1 äpple
  • 1 rapsolja
  • 1 hasselnötter
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 rapsolja eller olivolja
  • 1 salt och peppar
  • 1 Västerbottensost, rivenKroppkakor1. Riv den råa potatisen fint, blanda i salt och pressa ur vätskan med händerna. Pressa i den kokta potatisen genom en finmaskig sil och blanda med den råa. Tillsätt potatismjöl och mjöl och blanda till en jämn smet.2. Hacka löken fint och skär fläsket i små tärningar. Fräs fläsk, lök och timjan tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt persilja och rör om.3. Forma en liten skål av potatissmeten i handen och fyll med lök- och fläskblandningen. Slut ihop till en boll. Se till att bollen är helt tät.4. Lägg kroppkakorna i kokande saltat vatten och låt dem koka i 12–15 minuter, beroende på storlek. De flyter upp när de är klara. Servera med kål- och äppelsallad toppad med vinägrette. Vill du kan du riva över lite västerbottensost.Kål- och äppelsallad med vinägrette1. Skiva spetskål och äpple. Hacka hasselnötterna grovt.2. Gör en enkel vinägrette och häll över salladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.