Vi gjorde en gnocchideg bestående av. Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Platta till kroppkakorna något och stek dem på medelhögvärme tills de får fin färg på båda sidor. Skala potatisarna och riv en av dem på den fina sidan på rivjärnet
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Häll av vattnet. Ta upp kroppkakorna med en hålslev. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda tills de flyter upp och koka i ytterligare 3 minuter. Låt kastrullen stå vid sidan av plattan, ca 5 minuter
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost. Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.