Värm på medelgod värme och vispa kraftigt hela tiden. Ansa, snitta och skölj purjolökarna noga. Låt den svalna och blanda sedan med vispad grädde, salt och hälften av den rivna osten
Med lite ädelost på toppen känns det dessutom lyxigt. Strimla skinkan och skölj bladspenaten. Lägg bladspenaten och skinkan över pastan, häll över pastasåsen
Gratineradskinkamed banan & CurryDu behöver. Smält smör i en kastrull och fräs med curryn. Smaka av såsen väl och bred den avsvalnad över riset och skinkan
Skär skinkan/kasslern i tärningar, bryn i lite smör i en stekpanna, på med grädde, créme fraiche (eller vad du nu har hemma för det går att variera och testa sig fram) och fond/buljong och låt puttra ihop något
Till lunch idag bakade jag eget tunnbröd som jag fyllde, rullade ihop och gratinerade i ugnen. Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda medskinka och purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.