Nu har kronärtskockorna börjat att hitta ut i butikerna för säsongen. Men som med allt annat så handlar smak så ofta om både råvarukvalitet och tillagning, och för något år sedan så kunde jag inte motstå de där bladiga bollarna i grönsaksdisken
Dela kronärtskockorna i kvartar. Vispa ihop fransk senap med balsamvinäger. Slå över kronärtskockorna. Vispa ner oljan, smaksätt med salt peppar och socker
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Lägg kronärtskockorna och stjälkar i en skål med vatten med citron OBS MYCKET VIKTIGT. Citronsaft förhindra detta, så gnugga alla snittytor med en citronklyfta
Servera kronärtskockornamed det smäta smöret. Med smak av sommaren. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem upp och ner på en handduk så att vattnet rinner av
Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och om man vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.