Så då tänkte jag att jag skulle göra något annorlunda till midsommardessert, midsommarsemlor fylldamed vanilj- och kardemummakräm, vaniljgrädde och toppad medfärska jordgubbar
Lägg på den övre delen av kakan och täck med ett lagom tunt lager med grädde. Den var väldigt god och det var inte mycket kvar av den när alla var mätta
tillsammans med socker och kardemumma i en kastrull. mjölkfri matlagningsgrädde soja/ris/havre. några jordgubbar och fyll på med och dekorera gärna med lite citronmeliss
En perfekt förrätt som både går snabbt att göra och i princip är omäjlig att misslyckas med. Givetvis kan den som vill anvönda sig avsmaksatt cream cheese, men personligen gollar jag inte sådan
Jag har inte riktigt koll på hur mycket florsocker jag använde mig av till grundsmeten, jag körde lite på känn och hade i lite grann, vispade, smakade av samt kollade på konsistensen
Det gör inget om de inte är #chipskrispiga" när du tar ut dem. Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter
Och den här krispiga marängbakelsen med len vaniljkräm, fluffig grädde och färska bär lchf. Vaniljkrämen får man passa ordentligt, den får absolut inte koka för länge för då blir det äggröra av hela klabbet och det vill man inte
Det var inte alls svårt att rulla ihop rullen med hjälp av bakplåtspapper, det kritiska momentet är när rullen ska ner och när den ska vändas i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.