1 Använd
neutral rapsolja till stekningSå här gör du Majonnäsen: Lägg i äggula, risvinäger, rapsolja och sesamolja i en smal bunke. Ställ en stavmixer i botten på bunken och vispa på högsta hastighet till det hela blir en krämig majonnäs. Smaka av med soja och ingefära och tillsätt sesamfrön. Ställ åt sidan. Salta fisken försiktigt och panera den genom att först vända den i mjöl, sen i de uppvispade äggen och till sist i panko. Låt vila medan grönsakerna förbereds. Skär pak choi i munsstora bitar och rödlöken i klyftor. Skiva sockerärtorna tunt på längden. Blanda ihop 3 msk soja, 2 msk risvinäger, 1 riven vitlöksklyfta och flytande honung till en dressing. Hetta sedan upp en stor stekpanna till rykande. Häll på lite rapsolja och stek lök och pak choi på hög värme i ca 1 minut. Dra av värmen, lägg i böngroddar och de strimlade sockerärtorna. Häll på dressingen och vänd runt. Stek den panerade fisken, i en annan stekpanna och använd generöst med rapsolja tills den blir gyllene och frasig runtom. Servera genast med de varma grönsakerna och sesammajonnäsen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 44
Servera den krispigafiskenmed rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Servera fiskenmed kokt potatis och ärtor. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Stek fisken i smör. Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.