Krispig fisk med sojamajonnäs
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 11 ,5 dl vetemjöl
  • 12 uppvispade ägg
  • 13 dl panko ströbröd
  • 1 salt
  • 1250 g pak choi
  • 11 rödlök
  • 1150 g böngroddar
  • 1100 g sockerärtor
  • 13 msk ljus soja
  • 12 msk risvinäger
  • 11 riven vitlöksklyfta
  • 11 msk flytande honung
  • 11 äggula
  • 12 ,5 dl neutral rapsolja
  • 10 ,5 msk riven ingefära
  • 11 msk sesamolja
  • 11 msk ljus soja
  • 11 msk risvinäger
  • 12 msk rostade sesamfrön
  • 1 Använd neutral rapsolja till stekningSå här gör du Majonnäsen: Lägg i äggula, risvinäger, rapsolja och sesamolja i en smal bunke. Ställ en stavmixer i botten på bunken och vispa på högsta hastighet till det hela blir en krämig majonnäs. Smaka av med soja och ingefära och tillsätt sesamfrön. Ställ åt sidan. Salta fisken försiktigt och panera den genom att först vända den i mjöl, sen i de uppvispade äggen och till sist i panko. Låt vila medan grönsakerna förbereds. Skär pak choi i munsstora bitar och rödlöken i klyftor. Skiva sockerärtorna tunt på längden. Blanda ihop 3 msk soja, 2 msk risvinäger, 1 riven vitlöksklyfta och flytande honung till en dressing. Hetta sedan upp en stor stekpanna till rykande. Häll på lite rapsolja och stek lök och pak choi på hög värme i ca 1 minut. Dra av värmen, lägg i böngroddar och de strimlade sockerärtorna. Häll på dressingen och vänd runt. Stek den panerade fisken, i en annan stekpanna och använd generöst med rapsolja tills den blir gyllene och frasig runtom. Servera genast med de varma grönsakerna och sesammajonnäsen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 44

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.