600 g
vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar
10,5 dl
salt
11 l
vatten, kallt
14 dl
vetemjöl (+ ev lite rivet citronrasp)
12
ägg
12 dl
panko
11 l
frityrolja (obs palmoljefri)
1600 g
kokta delikatess potatisar
1300 g
morötter
1100 g
blomkål
1100 g
rädisor
1
Citronsaft
1
Salt
1
Olivolja
10,5 dl
kapris, avrunnen
11 msk
äppelcidervinäger
11 knipp
persilja (även stjälkar)
12 msk
vatten
10,5 dl
rapsolja
1 Krispig
fisk600 g vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar 0,5 dl salt 1 l vatten, kallt 4 dl vetemjöl (+ ev lite rivet citronrasp) 2 ägg 2 dl panko 1 l frityrolja (obs palmoljefri)
1 Tillbehör600
g kokta delikatess potatisar 300 g morötter 100 g blomkål 100 g rädisor Citronsaft Salt Olivolja
Rimma fisken i 5% saltlag i 10 minuter. Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper. Panera i mjöl, ägg och panko. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en kastrull med hög kant, se även till att ha ett lock tillhands. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper. Tillbehör
Krossa potatisen lätt och fritera gyllene, krydda lätt med salt (gärna även med alger eller citron och timjan). Hyvla grönsakerna tunt på mandolin och lägg i kallt vatten en stund innan vattnet hälls av och smaka upp med citronsaft, salt och olivolja Kaprisdipp
Mixa samman alla ingredienser med stavmixer. Justera eventuellt konsistensen med lite vatten eller rapsolja. Servering
Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker.
Här är hennes supergoda recept på fiskmed räkor och fetaost. Här funkar det bäst med halvtinad fisk. – Jag gillar enkla recept med minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anna Aobadia
Lägg i fiskenmed några cm mellanrum. Sätt in fisken i ugnen. Koka ärtorna i lite vatten med lock någon minut i en kastrull eller kör några minuter i micron
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Skiva fiskfilénoch lägg i en ugnsfast form. En riktigt god fiskrätt som alla i vår familj gillade. Terminsstart och uppstart med både jobb, skola, förskola och aktiviteter
Servera fiskenmed kokt potatis och ärtor. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Så gott med den krispiga ytan och det mjuka innehållet. Idag blev det fiskmed kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till ochmed de allra minsta, gillar. Här har jag valt Alaska Pollack som fisk men det går lika bra med vilken vit fisk som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.