Krispig fisk med småpotatis och dipp
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar
  • 10,5 dl salt
  • 11 l vatten, kallt
  • 14 dl vetemjöl (+ ev lite rivet citronrasp)
  • 12 ägg
  • 12 dl panko
  • 11 l frityrolja (obs palmoljefri)
  • 1600 g kokta delikatess potatisar
  • 1300 g morötter
  • 1100 g blomkål
  • 1100 g rädisor
  • 1 Citronsaft
  • 1 Salt
  • 1 Olivolja
  • 10,5 dl kapris, avrunnen
  • 11 msk äppelcidervinäger
  • 11 knipp persilja (även stjälkar)
  • 12 msk vatten
  • 10,5 dl rapsolja
  • 1 Krispig fisk600 g vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar 0,5 dl salt 1 l vatten, kallt 4 dl vetemjöl (+ ev lite rivet citronrasp) 2 ägg 2 dl panko 1 l frityrolja (obs palmoljefri)
  • 1 Tillbehör600 g kokta delikatess potatisar 300 g morötter 100 g blomkål 100 g rädisor Citronsaft Salt Olivolja
  • 1 Kaprisdipp0,5 dl kapris, avrunnen 1 msk äppelcidervinäger 1 knipp persilja (även stjälkar) 2 msk vatten 0,5 dl rapsoljaKrispig fisk
  • Rimma fisken i 5% saltlag i 10 minuter. Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper. Panera i mjöl, ägg och panko. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en kastrull med hög kant, se även till att ha ett lock tillhands. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper. Tillbehör
  • Krossa potatisen lätt och fritera gyllene, krydda lätt med salt (gärna även med alger eller citron och timjan). Hyvla grönsakerna tunt på mandolin och lägg i kallt vatten en stund innan vattnet hälls av och smaka upp med citronsaft, salt och olivolja Kaprisdipp
  • Mixa samman alla ingredienser med stavmixer. Justera eventuellt konsistensen med lite vatten eller rapsolja. Servering
  • Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.