Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamed apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispigoch gyllenbrun på båda sidor. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Servera ankanmed potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Kanelig äppelpaj medkrispigt, halvknaprigt, halvmjukt täcke och massa vaniljsås till. Skär mellantjocka klyftor av äpplena (gärna med skalet kvar om du använder ekologiska äpplen) och lägg i ett jämnt lager i pajformen
Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen medkrispig potatissallad med nyttiga ärter och rädisor
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel
1Skagenröra enligt Wretman400 g räkor med skal 0,5 dl majonnäs 1 tsk citron, pressad salt peppar. Råraka600 g fast potatis, stor 1 dl smör, skirat salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.