Ingredienser Portioner: 4 4 port ris eller bulgur 2 ölkorvar t ex kabanoss 2 paprikor 1 dl cornichons 400 g strimlat griskött 2 msk smör eller margarin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 dl syltlök 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl vispgrädde 1 dl oliver (gärna olika sorter) Till servering morotsstavar ev dijonsenap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5:- Rabatt GoGreen 200-1000 g Mer info Ladda kupong
Ett tips är att dubblera receptet och göra dubbel så stor sats medan du håller på så kan du alltid bjuda än mer gäster till bords eller få några matlådor som imponerar på kollegorna kring lunchbordet
Krydda med salt, peppar och mejram. Egentligen behöver vi städa i helgen men eftersom vi väntar hem hantverkare nästa vecka känns det onödigt att städa för de lär skita ner med allt byggdamm som brukar vara svårt att undvika
Men just majs och ärtor känns ju inte som det är några gourmetaspekter av matlagningen så det är därför jag har valt att inte göra något med burkmajs och frysta ärtor just nu
Här en version medsyltlökoch champinjoner. Nu i fredags var jag ute tillsammans med en liten handfull av mina gamla kollegor, och det var så roligt verkligen
Den här linsgrytan, med champinjoner, senap ochsyltlök, smakade riktigt bra. Vi käkade den tillsammans med färska grönsaker, vanligt kokt ris och en klick vinbärsgelé
Krydda med salt och svartpeppar. Det bästa med denna grytan är dessutom att den går snabbt att tillaga, så man kan laga den en vardag utan att behöva vänta i timmar
Lägg ut en skiva torkad, rökt och saltad skinka på en skärbräda, placera en bit getost längs med ena kanten, men en bit in, placera en syltlök marinerad i hallonbalsamvinäger i var ände och dra en sträng med Créma di Balsamico hallon över osten
Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem tillsammans medsyltlökoch persilja. Igår var det högsommarvärme och idag sitter jag här med en kofta på mig - svensk sommar i ett nötskal skulle jag vilja säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.