Kreolsk gryta med kycklingfilé

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 nymald peppar

  • 1200 g kryddig korv, till exempel chorizo

  • 11 gul lök

  • 11 röd paprika

  • 11 msk vetemjöl

  • 12 1/2 dl mellangrädde
  • 12 dl vatten

  • 11 1/2 msk kalvfond

  • 11 tsk oregano

  • 11 dl svarta oliver

  • 11 dl cornichoner

  • 11 dl syltlök

  • 12 dl risKoka riset enligt anvisning.
  • 1 Skär kycklingfilén i tjocka skivor och bryn dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  • 1 Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan.

  • 1 Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet.

  • 1 Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano och koka upp.

  • 1 Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.