Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Vi käkade dem tillsammans med basmatiris och en lite annorlunda currysås med apelsin och sambal oelek (idén till såsen kommer från boken 'Tillsammansmat' av Anna Brawn)
Piffa till salladen gärna med att strö över valnötskärnor för mera krispighet i salladen, eller lite gröna spenatblad för att lyfta fram det gröna ur persiljan
Den hade jag skurit i klyftor, vänt i rapsolja smaksattmed vitlök, samt ljus soya. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till ochmed köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet
Dela körsbärstomaterna, hacka persiljan väldigt fint och blanda ner i bulgurn. ett knippe persilja. Denna salladen är enkel att slå ihop, vegetarisk och fräsch en sommardag med sin uppfriskande yoghurt- och fetaostdressing
Jag blev serverad glass smaksattmed brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.