Krämigare köttbullar
Milda.se
Milda.se

Krämigare köttbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • malen
  • 1 msk gul lök
  • hackad
  • 2 dl Milda Mat
  • Milda flytande margarin

Beskrivning

    Blanda färsen med salt, vitpeppar och lök.

    Rör ned matlagningsgrädden, lite i taget.

    Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer. Då kladdar inte färsen på händerna. Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda.

    Stek köttbullarna i margarin i en stekpanna. Lägg i så många köttbullar att ca 2/3 av stekpannans yta fylls.

    Skaka på stekpannan så att köttbullarna blir brynta runt om.

    Sänk värmen och låt köttbullarna steka färdigt.

    Ta upp köttbullarna, skölj ur stekpannan med hett vatten och stek nästa omgång köttbullar.

    Om många köttbullar ska stekas, använd en stekpanna för bryning och en för efterstekning.

    Köttbullarna går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.