Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
För ungefär ett år sedan gjorde jag, för första gången, en smaskig vitkålsgratäng (se här). Sedan den lyckade matupplevelsen har jag rotat runt lite på nätet efter recept på liknande gratänger
Sen åkte grillen fram i kvällssolen och vi grillade både oxfilé och entrecote och till det gjorde jag en vitkålsgratäng som var ett riktigt bra grilltillbehör eftersom den var så saftig och krämig
Funderar du på något smarrigt till middag idag kan jag tipsa om den här krämigavitkålsgratängen. Den här vitkålsgratängen är egentligen i fetaste laget för min smak men någon gång ibland kan det smaka gott men då inte i så stor portion
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.