Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Dags för måndag igen och meat-free Monday. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
Med saffran, pasta och en lätt syrlig + krämig tomatsås går det typ inte att göra fel. Pastan är löst inspirerad av min favoritsoppa – vegansk bouillabaisse
En krämig, vit sparrissoppa med mycket smak. Mixa med en stavmixer tills du fått en krämig soppa. Jag tycker om idéen att använda mig av allt när jag lagar mat så när jag sist gjorde min picklade vita sparris, kokade jag också direkt soppa på skalen som blev över
krämig morotssoppa med ingefära. den är krämig utan mjölk eller grädde, de gröna ärtorna ger ett gott tuggmotstånd, och vitlöken och ingefäran piggar upp det hela och är dessutom inflammationshämmande, vilket är perfekt när man är förkyld
Värm ugnen till 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en form ( 20 cm x 20 cm ). Botten. Tillsätt samtliga ingredienser till botten i en stor skål eller matberedare
Bjussar dessutom på ett tips på ett enkelt, krämigtveganskt pålägg gjort av bland annat kokosolja. Under tiden blandar du kokosolja, kokosmjölk, salt och peppar till en krämig historia
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.