Krämig Vegansk Morotssoppa
Vegetariska Mat & Vegetariska Tidning
Vegetariska Mat & Vegetariska Tidning
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Pers
  • 6 Morötter 3 1/2 dl gröna ärtor
  • 1 1/2 mtsk ingefära, hackad
  • 3 vitlöksklyftor 2dl röda linser
  • 9 1/2 dl vatten
  • 1 Gul lök
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • Matolja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 nypa salt och peppar
  • 1/2 tsk Chilikrydda
  • 1/2 tsk Paprika krydda
  • 3. Svetta morötterna i matolja på medelhög värme i ca 1 minut, lägg sedan till lök och kryddor och stek i ytterligare 5 minuter
  • 4. Rör i ingefära och vitlök när den gula löken är mjuk och genomskinlig, fortsätt sedan att steka i 1 minut, tills vitlöken är gyllenbrun.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.