Servera med ris och sallad. Mums säger jag. Det var det godaste och enklaste jag ätit på länge. Går fort och förbereda och sedan sköter det sig i ugnen
Ät den gärna med en klick grädde eller vaniljsås. Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. 1 dl strösocker1 dl farinsocker3 ägg1 nypa salt1 ½ tsk bakpulver3 dl vetemjöl150 g smör, smält1 äpple, skalat och rivet Garnering2–3 äpplen, skurna i skivorströsockerkanelrostade mandelflarnGÖR SÅ HÄR1. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min
Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst och häromdagen gjorde jag kanelbullar med kardemumma i
Det bästa med kakan är att den räcker till många och att den innehåller så lite socker. Blanda smör och socker och vispa med en elvisp till en pösig smet
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, toppa eventuellt med lite havregryn. Bjussar dessutom på ett tips på ett enkelt, krämigt veganskt pålägg gjort av bland annat kokosolja
Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. Äppelpaj och vaniljsås blev det idag när vi hade vänner på besök
bakblogg, hemmagjord krämig potatissallad med äpple och purjolök, inredningsblogg, klippor, matblogg, oxnö, potatissallad, stockholms skärgård, sverige, systrarna m, systrarnam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.