Häll Milda flytande margarin i en kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i lök, morötter och potatis när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Fräs dem i kastullen under omrörning i 10 min.
Tillsätt fond, tomaterna, Knorr örtblandning och 1 lagerblad. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sedan sjuda på spisen i 30 min under omrörning.
Plocka bort lagerbladet från kastrullen.
Tag av kastrullen från spisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt mascarpone, socker och tomatpuré. Blanda samman allt väl och låt låt koka ihop hastigt.
Rör ihop till en krämig sås. Toppa med färska tomater samt riven parmesanost. IngredienserPenne pasta för 4 personer250g mascarponeKörsbärstomater1 gul lök2 klyftor vitlök2 paket baconParmesanost2 msk olivoljaRosmarinOreganoSalt1tsk sambal oelek. Tillsätt mascarponen, 1dl pastavatten samt riv ned en del pasrmesan. 250g mascarpone
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämigatomatsoppamed pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Ett helt nytt recept som jag hittade på medan jag lagade. Tillslut blev det en enkel tomatsoppa. Jag använde en konserv med hela skalade tomater, tycker de brukar [
Ibland så tar de dagliga pro pointsen slut fortare än man räknat med, och man har inte så mycket att röra sig med när kvällen kommer och middagen ska planeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.