Krämig svartkålssoppa
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Soppa med svartkål 4 port 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 stora potatisar
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 200 g svartkål (eller grönkål)
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • finhackad chili efter tycke och smak (eller sambal oelek)
  • salt och peppar
  • Skala och tärna potatisen och stora bitar.
  • Skölj kålen noga och skär bort den tjockaste biten av bladets nerv/stam, finhacka bladen.
  • Fräs potatisen med lök, vitlök och ingefära i smör och olja några minuter under omrörning.
  • Häll i vin och låt småputtra någon minut innan du tillsätter vatten, svartkål, buljong, chili och grädde.
  • Låt koka upp och sedan småputtra under lock ca 30 minuter, känn så potatisen är genomkokt.
  • Mixa soppan så slät som möjligt, smaka av med salt och peppar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.